banner003

Container_huren

banner_rinagro

tuintools

BladluizenBladluizen op uw planten kunnen een aanzienlijke schade aanrichten. Voor het bestrijden van bladluizen zijn vele chemische middelen te koop welke ik persoonlijk niet graag gebruik daar deze schade aan de natuur kunnen aanrichten. Maar niet alleen de chemische middelen om bladluizen te bestrijden kunnen schade toebrengen ook de huis tuin en keuken middeltjes zijn niet altijd even onschuldig als wordt gedacht. Neem als voorbeeld het overbekende huis tuin en keukenmiddeltje waar een oplossing van groene zeep en spiritus u van de bladluizen af zou helpen. Toegegeven als u dit overvloedig gebruikt zal de bladluis in sommige gevallen verdwijnen maar de plant en bodem lopen hierdoor eveneens schade op. Onlinetuinieren heeft twee meer effectieve en onschadelijke huis tuin en keukenmiddeltjes om van de schadelijke bladluizen af te komen.

Brandnetels tegen bladluizen:

Zoals de titel doet vermoeden hebben we brandnetels nodig. Brandnetels kan je als onervaren tuinier het beste aanpakken met voldoende dikke tuinhandschoenen om het prikkende gevoel en bultjes tegen te gaan. Doorgewinterde tuinders weten vast dat wanneer je brandnetels van beneden naar boven aanpakt deze niet zullen prikken. Daarbij is het een feit dat je na verloop van tijd steeds minder last hebt van de brandnetels, je wordt immuun. Kook een bos brandnetel bladeren ongeveer een kwartier in ruim water. Giet de pan af met een vergiet of zeef en vang het water op in een andere pan. Los hierin een eetlepel groene zeep op. Hierna dien je het extract te verdunnen met schoon water. Voeg voor 1 liter extract 5 liter water toe. Na het afkoelen is het klaar voor gebruik om te verspuiten in bijvoorbeeld een plantenspuit of rugspuit.

Vlierblad tegen bladluizen:

Ook met de bladeren van een vlier kan je een goed extract maken tegen bladluizen. De werkwijze is gelijk aan die van de brandnetel met uitzondering van de kookduur. Vlierbladeren moeten ongeveer 30 minuten koken voordat het extract klaar is.

TIP: Gebruik een voldoende fijne zeef om te voorkomen dat de plantenspuit of rugspuit verstopt raakt.

Reacties  

 
-2 #1 RE: Milieuvriendelijke huismiddeltjes tegen bladluizen.Harko van melkwit 17-03-2010 23:02
Handig bedankt het is weer de tijd dat mijn planten last krijgen van die vervelende luizen.
Citeer
 
 
-1 #2 Re: Milieuvriendelijke huismiddeltjes tegen bladluizenMaartje 24-03-2010 11:39
Handige tips. Bedankt!
Ik ben zelf vorig jaar zo stom geweest om me te laten verleiden door chemische middeltjes (nadat mijn halve tuin was opgegeten door luizen). Nu ben ik zo stom geweest om die middeltjes ook te gebruiken bij mijn kruiden (waaronder salie). Het betreft een soort pil, die je bij de wortel van de plant aanbrengt. Hebben jullie enig idee wanneer zoiets is uitgewerkt en je je kruiden weer veilig kunt gebruiken in het eten??
Citeer
 
 
0 #3 RE: Milieuvriendelijke huismiddeltjes tegen bladluizen.Online Tuinieren 24-03-2010 16:46
Kijk eens op de verpakking normaal gesproken staat daar een wachttijd op. Meestal is dit maar een paar weken maar in het geval van een pil (neem aan dat die langzaam oplost?) kan dit natuurlijk veel langer zijn. Bij twijfel altijd de fabrikant vragen wat de wachttijd is.
Citeer
 
 
0 #4 RE: Milieuvriendelijke huismiddeltjes tegen bladluizen.xan 04-04-2010 12:27
Ik heb vorig jaar de oplossing met groene zeep geprobeerd, maar vond dat maar heel kort werken. Wat ik tot nu toe wel goed vind werken is knoflook (vorig jaar met één roos geprobeerd). Ik heb nu bij elke roos knoflook geplant. Ik ben benieuwd naar het resultaat. Het schijnt ook te helpen om bieslook te planten.
Citeer
 
 
+5 #5 Knoflook tegen bladluizenOnline Tuinieren 06-04-2010 21:27
Bedankt voor je reactie en hou ons op de hoogte van het resultaat!
Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Steun Onlinetuinieren.nl

Wordt ook vrienden van onlinetuinieren door een klein bedrag te doneren.

Bedrag:   EUR

Nieuwsbrief

Meld je aan en maak kan op een
BBQ t.w.v. 322,- euro!
BBQ_aktie002_blauw
Voornaam *
Achternaam
Email-adres *

* Verplichte velden

Laatste reacties

RSS