Tuinideeën & Tips

Vind je het vaak lastig om in de drukte van de alledaagse dag je rust te vinden? Maak dan slim gebruik van eigen tuin en creëer een geheel eigen wellness.
Zo hoef je er niet meer uit om tot rust te komen. Maar hoe pak je dit aan? In dit artikel volgen drie slimme tips om de ultieme wellness aan huis te realiseren.

1. Sauna in de tuin
Wat hoort er bij de ultieme wellness ervaring? Een bezoekje aan de sauna uiteraard! Dit is dan ook het eerste waar je aan moet denken als je jouw tuin om gaat toveren tot wellness. Soms denken mensen dat je hier echt een gigantische tuin voor nodig hebt en dat dit dus zeker niet voor iedereen haalbaar is. Niets is echter minder waar. De sauna’s van Saunakoning zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor is er voor elke tuin wel een geschikt exemplaar te vinden. Kies je voor een infrarood sauna of juist de traditionele Finse variant? De keus is geheel aan jou!

Vind je het lastig om een keuze te maken? Ga dan gerust in gesprek met een expert en laat je informeren over de verschillende mogelijkheden.

2. Zorg voor voldoende privacy
Als je over een eigen sauna beschikt in de tuin, wil je deze ook zonder zorgen kunnen gebruiken. Je vindt het misschien minder prettig als de buren je zien zitten of in en uit de sauna kunnen zien gaan. Daarom is het ook belangrijk om voor extra privacy in de tuin te zorgen. Zo kan je optimaal genieten van de ultieme wellness ervaring en hoef je je geen zorgen te maken om nieuwsgierige blikken van buitenaf. Meer privacy creëer je eenvoudig met behulp van een goede schutting of haag.

3. Creëer extra hoekjes voor ontspanning
Waar kan jij lekker afkoelen na het saunabezoekje? Het is fijn als je dan niet meteen weer naar binnen hoeft, maar nog wat langer van eigen tuin kunt genieten. Kies er daarom ook voor om extra hoekjes voor ontspanning te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke loungebank of misschien wel hangmat in een hoekje van de tuin. Misschien is het zelfs mogelijk om een buitendouche te installeren waar je je voor en na het saunabezoekje kunt afspoelen. Vergeet ook zeker de accessoires niet. Denk aan heerlijke zachte kussens en warme accessoires om de rustgevende sfeer geheel compleet te maken.