Tuinideeën & Tips

Er zijn eindeloze mogelijkheden voor een afscheiding van uw tuin. Houten tuinschermen zijn nog steeds zeer populair door de prachtige natuurlijk uitstraling die ze geven. Het is daarbij wel belangrijk dat het hout lang goed blijft en mooi verkleurt, zodat u er zo veel mogelijk van kan genieten. Een schutting van douglas hout biedt hier de uitkomst, aangezien een tuinscherm van douglashout gemiddeld 10 tot 15 jaar meegaat en onbehandeld prachtig vergrijst. Benieuwd op welke manieren u dit hout kunt toepassen? Lees dan verder.

Moderne tuinafscheiding
Hoewel douglas hout wellicht geen moderne reputatie heeft, kan het zeker een hedendaagse uitstraling hebben door het te combineren met elementen van andere materialen. Door bijvoorbeeld de mooie roze-achtige douglas tuinschermen af te wisselen met fijnbezaagde zwarte douglas palen, ontstaat er een prachtig kleurcontrast, waardoor de schutting meer opvalt. Daarnaast komt de lichte kleur van het douglas hout nog beter naar voren naast de robuuste palen. Wanneer uw tuinafscheiding ook een tuindeur nodig heeft, kunt u de zwarte kleur subtiel terug te laten komen door een poort met zwart deurbeslag toe te passen. Om het douglashout nog beter te beschermen wordt er eveneens aangeraden om de schutting met een afdeklat af te werken. Dit is wederom een mooie kans om nog net wat meer nadruk te leggen op de moderne zwarte look, door te kiezen voor een zwarte stalen afdeklat. Vindt u zwart net wat te heftig voor uw tuin? Op de website tuinafscheiding.nl staan nog meer prachtige palen en afdeklatten om te combineren met de tuinschermen van douglas hout.

Tuinschermen voor duurzaamheid
Nog langer genieten van uw tuinafscheiding van douglas hout? Kies dan voor een houtbeton schutting. Door gebruik te maken van beton onder de houten tuinschermen komt het douglas niet in contact met de grond, waardoor het minder snel zal gaan rotten. Onkruid weet eveneens geen weg te vinden onder de schutting, waardoor dit makkelijker bij te houden is. Voor een subtiele look kan er gekozen worden voor een lage betonband. Deze komt net wat boven de grond uit, waardoor het niet meteen in het oog springt. Het beton kan echter ook een groter aandeel hebben in de schutting, namelijk met hogere betonplaten. Deze betonplaten zijn te verkrijgen met verschillende motieven, zoals een Romeins-, leisteen- of rotsmotief, die allemaal weer net een ander uiterlijk geven aan uw schutting. Daarnaast kan er gekozen worden tussen een frisse, grijze uitstraling, of juist een strakke antracieten look.
Een hout beton schutting bestaat ook uit betonpalen die tussen de douglas schermen worden bevestigd. Hierdoor is de schutting erg stevig en blijft deze goed op zijn plaats. Deze zijn eveneens in de kleuren grijs en antraciet te verkrijgen.