Tuinideeën & Tips

Nu de temperaturen weer oplopen, wordt er weer veel meer gebruik gemaakt van de achtertuin. Het is dan wel zo fijn dat je tuin klaar is voor de zomer. Bij het klaarmaken van je tuin kan je denken aan nieuwe planten kopen voor een meer sfeer, maar waarschijnlijk zal je ook veel last hebben van onkruid. Weet je niet precies hoe je onkruid tegen kan gaan? Zoek dan niet meer verder. Hieronder kan je allerlei handige informatie vinden over het tegengaan van onkruid. Lees snel verder!

Brand het onkruid weg
Een relatief nieuwe techniek voor het tegengaan van onkruid, is het verbranden van onkruid. Het voordeel van deze techniek is dat het ecologisch is en er geen chemische middelen gebruikt worden. De hitte dringt diep door tot in de wortel en dit zorgt ervoor dat het onkruid definitief wegblijft. Er zijn verschillende soorten onkruidbranders, dus kan je kijken welke het beste bij jou past. Het grootste nadeel van deze techniek, is dat het alleen toepasbaar is op tegels. Je kan dit dus niet gebruiken voor onkruid op je gazon.

Bodembedekkers
Een andere manier van onkruid tegengaan, is gebruik maken van bodembedekkers. Bodembedekkers zorgen ervoor dat de aarde op een goede manier wordt afgesloten. Als de aarde goed afgesloten is, kan het onkruid niet wortelen. Tuinshop.nl heeft verschillende soorten bodembedekkers. Zo kan je zelf kiezen welke bodembedekker het beste bij jouw tuin past.

Gebruik een onkruidsteker
Onkruid weghalen met een onkruidsteker is de meest klassieke methode. Echter, is deze methode wel het meest tijdrovend. Het kan ook even duren voor je deze manier onder de knie hebt, het lukt namelijk niet altijd om het onkruid met wortel uit de grond te halen. Om deze redenen kiezen veel mensen toch voor een andere manier van het verdelgen van onkruid.
Let op! Laat bij deze methode het onkruid niet rondslingeren. Het plantje kan namelijk nog beginnen met kiemen, waardoor de zaden alsnog uitgestrooid worden in de omgeving.

Verdelg het onkruid
Een snelle manier van het weghalen van onkruid, is door gebruik te maken van een onkruidverdelger. Deze manier van onkruid verwijderen is niet-selectief, dus elke plant die ermee in contact komt sterft af. Door de nieuwe wetgeving rond glyfosaat, zijn de meeste onkruidverdelgers 100% afbreekbaar in de bodem. Zo weet je zeker dat er niks achterblijft in de bodem.