Tuinideeën & Tips

Nu de winter weer voorbij is en de mooie lentedagen naderen, is het hoog tijd om je tuin een flinke opfrisbeurt te geven. De winter heeft altijd een flinke impact op de staat van je tuin. Met het mooie weer in aantocht wil je uiteraard genieten van alle bloemen en planten die in bloei staan. Om die reden vertellen wij jou in dit artikel een aantal tips die helpen bij het realiseren van een nette tuin. Ben jij geïnteresseerd in tuinieren en benieuwd hoe je dit aanpakt? Lees dan gauw verder.

Het ordenen van je materiaal
Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Dit is uiteraard ook van toepassing op jouw tuin. Tuingereedschap en andere benodigdheden nemen doorgaans veel ruimte in beslag. Dit resulteert erin dat deze artikelen vaak verspreid door de hele tuin te vinden zijn. Wanneer je er voor kiest om een tuinkast aan te schaffen, kan je hiermee zorgen voor orde en rust in jouw tuin. Potten, zakken, gereedschap en ander materiaal kan hier allemaal netjes en geordend in worden opgeruimd.

Het verwijderen van dood blad
Wanneer er een lange tijd een dikke laag bladeren in jouw tuin heeft gelegen, kan dit ongewenste effecten hebben op de gezondheid van jouw tuin. Bovendien ziet het er ook nog eens slordig uit. Daarom raden we aan om dit tijdig weg te halen. Hiermee creëer je ruimte voor nieuwe planten om te groeien, doordat het zuurstof door kan dringen tot de bodem.

Maak je tuinmeubels schoon
Natte dagen met vorst kunnen ervoor zorgen dat je tuinmeubels bedekt raken onder een laag van groene aanslag. Dit is uiteraard zonde van je tuinmeubels, maar kan ook voor schade zorgen. Door dit grondig schoon te maken, ogen je tuinmeubels weer fris en kan jij ze weer gebruiken tijdens de mooie zomerdagen.

Onkruid verwijderen
Het behoort tot een van de hardnekkigste plantensoorten, onkruid. Het groeit vaak tussen tegels of stenen en is lastig te verwijderen doordat de wortels diep in de grond zitten. Met het juiste gereedschap kan jij ervoor zorgen dat het onkruid volledig is verwijderd en niet meer terug zal groeien.
Wanneer je je tuin goed verzorgt en onderhoudt, is het als het ware een extra woonkamer in de buitenlucht. Met de warme zomerdagen en lange zomeravonden voor de deur, wil jij maximaal genieten van het mooi weer. Met de juiste aanpak zorg je dat je tuin er weer helemaal klaar voor is.