Aanleg gazon

Tips voor het aanleggen van kunstgras
Wil je graag op een duurzame wijze genieten van je tuin? Overweeg dan om kunstgras te integreren. Het is gebruiksvriendelijk en onderhoudsvrij. Een kunstgras gazon aanleggen, gaat net iets anders dan het aanleggen van een echt grasveld. Gelukkig hoeft het niet veel moeite te kosten wanneer je het op een slimme manier aanpakt. Daarom kun je vast wel een aantal tips gebruiken die je hierbij kunnen ondersteunen.

Draag zorg voor de juiste ondergrond
Het egaliseren van de ondergrond is van belang voordat je het kunstgras gaat aanbrengen. Zorg ervoor dat het water voldoende afgevoerd kan worden. Als ondergrond kun je straatzand gebruiken en afwerken met stenen of afsluitband. Wanneer de ondergrond klaar is, kun je beginnen met het aanleggen van het geotextiel, ook wel het ondertapijt genoemd. De aansluitende delen mogen 10 centimeter overlap hebben met elkaar. Blijf ongeveer 1 centimeter bij de rand vandaan.

Hoe werkt het aanleggen van kunstgras?
Nu de ondergrond klaar is, kun je beginnen met het aanbrengen van het kunstgras. Het voordeel aan kunstgras is dat je het gemakkelijk kunt uitrollen. Bij de opsluitbanden mag een overlap zijn van ongeveer 3 centimeter. De aansluitende delen mogen 5 tot 10 centimeter snijden.

Wanneer je het kunstgras op maat wilt gaan snijden, doe dit dan altijd in de rug van het tapijt en niet in de vezelzijde! Bovendien is het belangrijk dat je de kunstgras delen niet te dicht op elkaar legt. Mochten de stukken kunstgras toch met elkaar overlappen, dan kun je deze gemakkelijk wegsnijden met een stanleymes.

De afwerking
Bij de meeste soorten kunstgras hoef je niet meer in te strooien of op te borstelen. Wacht er echter wel mee tot de lijm is opgedroogd. Het zand moet gelijkmatig op het gazon worden aangebracht. Meestal heb je zo’n 5 kilo nodig per m2. Met een harde bezem kun je tegen de poolrichting in borstelen.

Waarop let je op bij de aankoop en het onderhoud van kunstgras?
Niet alle soorten kunstgras zijn kwalitatief even goed. Onderzoek daarom de verschillen in prijs en kwaliteit. De kwaliteit van het kunstgras kun je onder andere afmeten aan de kleurvastheid en de hoeveelheid vezels. Het goedkoopste kunstgras is zeker niet altijd het beste kunstgras. Koop je daarnaast kunstgras voor de sier of juist om een speelplek voor de kinderen te creëren? Houd het doel altijd helder voor ogen en pas daar je keuze op aan. Bij Kunstgrasnet.nl kun je terecht voor diverse soorten kunstgras van zeer goede kwaliteit. Zo weet je zeker dat je er even mee vooruit kunt.

Kunstgras kan gemakkelijk onderhouden worden met een borstel of bezem zodat de vezels recht overeind blijven staan. Je kunt het kunstgras ook instrooien met zand of granulaat. Eventueel kun je gemakkelijk takjes of uitwerpselen van huisdieren verwijderen.

Geniet van een prachtig kunstgras gazon!
Natuurlijk wil je deze zomer verzekerd zijn van een mooie tuin. Door bovenstaande tips correct uit te voeren, ben je verzekerd van een prachtig gazon waar je de gehele zomer van kunt genieten. Schaf een aantal leuke bloempotten aan en je kunt het gehele seizoen weer vooruit!