Heesters

De Aesculus parviflora wordt in Nederland en België meestal Herfstpaardenkastanje genoemd maar ook de naam Struikkastanje hoor ik regelmatig voorbij komen. Struikkastanje is misschien wel een betere benaming dan Herfstpaardenkastanje. Deze bladverliezende heester lijkt namelijk erg op de boom Aesculus hippocastanum. De naam Herfstpaardenkastanje is ook wel van toepassing daar het blad van de Aesculus parviflora schitterende herfstkleuren heeft. Ook de witte staande bloem die in juli/augustus bloeit lijkt sterk op die van de Aesculus hippocastanum. Kenmerkend aan de bloemen zijn de ranke, open bloempluimen met lange uitstekende rozige meeldraden. De Aesculus parviflora is een heester die maximaal 300cm hoog zal worden en zeer breed uit kan groeien. Een ruime plaats in de border is dus een vereiste.

Vruchten
Vanaf medio augustus hangen er bruingele, licht behaarde, vruchten aan de lange bloemstengels. Meestal zullen zich twee tot vier vruchten aan een bloemstengel vormen die door het gewicht van de vruchten dan ook naar beneden zal hangen.
 
Standplaats
De Aesculus parviflora is een winterharde heester die het goed doet op een beschutte plaats in de tuin. De grond dient eerder iets vochtig dan te droog te zijn. Een plaats in de zon of halfschaduw zal de Aesculus parviflora zeer waarderen.

Vermeerderen
Je kan de Aesculus parviflora makkelijk vermeerderen middels afleggen.

Combineren met
• Miscanthus
• Vinca
• Waldsteinia (Goudaardbei)

Latijnse naam: Aesculus parviflora Standplaats licht: Zon/Halfschaduw
Nederlandse naam :Herfstpaardenkastanje of StruikkastanjeStandplaats vocht: Normaal/vochtig
Plantgroep: Heester/struikGrondsoort: Humusrijk
Bloemkleur: WitWintergroen: Nee
Bloei:Juli/augustusWinterhard: Ja
Planthoogte: 300cmAantal per M²:0,5