Tuinideeën & Tips

Heb jij een tuin waar je optimaal van wilt genieten? Dit kan knap lastig zijn om voor elkaar te krijgen. Je wilt immers de juiste planten en bomen uitzoeken. De meeste mensen kiezen daarbij voor reeds bekend boomsoorten. Maar er zijn genoeg onbekende boomsoorten die ook jouw tuin mooier kunnen maken. Via plekken als Bomenkopen.nl kun je deze boomsoorten eenvoudig aanschaffen. Ben jij benieuwd welke vrij onbekende bomen je tuin mooier kunnen maken? Hieronder ontdek je de diverse opties.

Leibomen
In de eerste plaats zijn er Leibomen. Deze bomen staan bekend om het feit dat de takken naar beneden buigen. Daardoor hebben ze dus een unieke vorm. Verder heb je met een leiboom ook te maken met een boom die makkelijk te onderhouden is. Een ander groot voordeel van deze boom is dat de boom je tuin wat meer privacy geeft. Zo kun je zowel pottenkijker van buiten als je buren temmen. Dit is dan ook zeker een onbekende boom die je tuin een boost kan geven.

Bolbomen
Ten tweede zijn er Bolbomen. Deze boomsoort is verwant met de magnolia. Toch zijn ze wel wat anders dan een magnolia. Zo heeft de bolboom grote bloemen die van onder naar boven groeien. Dit maakt dat je tuin uniek aanvoelt. Bovendien is de bolboom een boom die je tuin wat meer kleur kan geven. Dit is dan ook zeker een onbekende boom waar je rekening mee moet houden.

Dakbomen
Tot slot zijn er Dakbomen. Dit zijn bomen die relatief klein blijven. Je hebt dakbomen in allerlei soorten en maten. Je kunt ze dan ook op diverse manieren toepassen in je tuin. Zo kan een dakboom ervoor zorgen dat je tuin wat meer diepte krijgt. Maar ook is het mogelijk om er een dakboom te plaatsen waardoor je tuin wat meer privacy krijgt. Dit is dan ook zeker een boomsoort die je in de gaten moet houden.

Al met al waren dit drie boomsoorten die je wellicht niet kende, maar toch je tuin wat fraaier kunnen maken. Kies voor een boom die voldoet aan jouw wensen en geniet op deze manier nog meer van je tuin.