Tuinideeën & Tips

Dit zijn de voordelen van plissé zonwering
Overweeg je plisse zonwering aan te brengen, zodat je de zon vanuit de tuin meer kunt weren? Plissé zonwering kan ook dienen als een vorm van raamdecoratie zoals kunststof kozijnen. Plissé zonwering heeft verschillende voordelen te bieden. Benieuwd welke dit zijn? Wij zochten het uit en hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Eenvoudig spelen met de sfeer
Met plissé zonwering is het mogelijk zelf de sfeer in huis te bepalen. Je kunt de zonwering namelijk op diverse manieren openen om zo de gewenste sfeer te creëren.

Zonwerend
Plissé gordijnen hebben een zonwerende functie. Je kunt ervoor kiezen de zon tegen te houden, maar ook kiezen voor het doorlaten van licht. Zo verduisteren de gordijnen niet je gehele raam.

Verduisterende werking
Plissé gordijnen hebben ook een verduisterende werking. Je kunt kiezen voor enkele stof of dubbele stof. Maak je de keuze voor dubbele stof, dan zal deze het licht beter buitensluiten. Wens je de gordijnen enkel ter decoratie te gebruiken, dan kun je het beste voor een enkele stof kiezen.

Isoleert
Plissé zonwering isoleert tevens. Het raam wordt er min of meer mee bedekt, wat ervoor zorgt dat er minder kou naar binnen komt. Hier is vooral sprake van bij gordijnen met een dubbele stof.

Eenvoudig te combineren
De zonwering is bovendien prima te gebruiken als decoratie. Echter kun je de plissé zonwering ook combineren met overgordijnen voor nog meer effect.

Jij bepaalt de inkijk
Met plissé zonwering kun je zelf de hoeveelheid inkijk bepalen. Jij beslist dus tot hoeverre de blik naar binnen open blijft en tot hoeverre mensen naar binnen kunnen kijken.

Geen last met de verwarming
Wat ook prettig is, is dat de verwarming onder het raam zit. Bij normale gordijnen zal de warmte dan achter het gordijn verdwijnen. Kies je voor plissé zonwering, dan heb je hier geen last meer van.