Tuinideeën & Tips

Een veilige tuin is essentieel om je huis en eigendommen te beschermen tegen ongewenste indringers. Of je nu een grote tuin hebt of een bescheiden buitenruimte, het implementeren van beveiligingsmaatregelen kan helpen om je veilig te voelen. We vertellen je graag meer over welke maatregelen je zou kunnen nemen.

Omheining en poorten
Een stevige omheining vormt een belangrijke eerste verdedigingslinie voor je tuin. Kies voor duurzame materialen zoals metaal of hardhout en zorg ervoor dat de omheining hoog genoeg is om het moeilijk te maken om er overheen te klimmen. Daarnaast kun je ook kiezen uit de prachtige aluminium poorten, die je kunt laten plaatsen om het geheel nog een stuk veiliger te maken.

Verlichting
Goede verlichting (neem zeker eens een kijkje bij Major Garden) rondom je tuin is niet alleen mooi, maar kan ook een krachtig afschrikmiddel zijn. Installeer bewegingssensoren die de verlichting automatisch inschakelen wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

Beveiligingscamera’s en alarm
Moderne beveiligingscamera’s zijn betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Plaats camera’s op strategische locaties in je tuin, zoals bij de ingang, de achtertuin en eventuele andere kwetsbare plekken. Deze camera’s dienen als zichtbare waarschuwing en kunnen ook helpen bij het verzamelen van bewijsmateriaal in geval van een inbraak. Een alarmsysteem dat is gekoppeld aan je huisbeveiliging kan ook een uitstekende investering zijn.

Buurtpreventie
Het creëren van een gevoel van sociale controle kan helpen om indringers af te schrikken. Maak afspraken met je buren om een oogje in het zeil te houden wanneer je niet thuis bent.

Waardevolle spullen beveiligen
Laat geen waardevolle spullen onbeheerd in je tuin liggen. Berg tuingereedschap, fietsen en andere waardevolle voorwerpen op in een afgesloten schuur of garage. Dit vermindert de verleiding voor dieven om je tuin binnen te dringen. Als er niets te halen valt dan wordt het ineens een stuk minder interessant om risico’s te nemen.