Tuinideeën & Tips

Een landelijke sfeer in huis is wat veel mensen willen. Dit kun je natuurlijk voor een deel al doen door te kiezen voor landelijke kleuren in je huis als het gaat om de inrichting. Maar ook met de aankleding van de muren kun je een hoop bereiken als het gaat om het naar binnen halen van buiten.  Maar hoe zou je dat dan kunnen doen, die heerlijke sfeer van buiten naar binnen halen in je woning? 

Mooi groen is niet lelijk
Als je mensen gaat vragen naar de kleur die ze mooi vinden om op de muren te gebruiken, dan zul je niet heel vaak de kleur groen te horen krijgen. Van oorsprong heeft de kleur groen een hele negatieve lading mee gekregen, want in de middeleeuwen was groen de kleur van geld en ondeugd. 

En dat terwijl de kleur groen in de wereld van de theaters voor ongeluk staat. Dat belooft natuurlijk niet veel goeds, want groen is wel de kleur die jou zou kunnen helpen om de sfeer van buiten naar binnen te halen in je eigen leefomgeving. 

Wat maakt de kleur groen zo bijzonder?
Eigenlijk kun je de kleur groen overal mee combineren, Er zijn verschillende kleuren groen die je zou kunnen gebruiken. Zo zou je in iedere ruimte van je huis weer voor een andere kleur groen kunnen kiezen. 

Lees je het nu goed? Ja, je leest het goed, je zou met sigma verf iedere ruimte van je huis kunnen voorzien van een hele andere kleur groen. Zo wordt het ook niet saai als je in iedere ruimte een andere kleur groen zou gaan gebruiken. 

Het is zelfs mogelijk om de overgang van buiten naar binnen al een beetje aan te kondigen door de gevel van je huis ook van een groene kleur te voorzien. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen met de sigma facade topcoat matt verf kunnen doen. Dit is een speciale verf voor op je buitengevel.

Hoe maak je het in het huis net zo levendig als buiten? 
Als je gebruik gaat maken van groene verf, dan is het wel aan te raden om met verschillende soorten groen te werken om ook een beetje speels te blijven. Zo zou je bijvoorbeeld de muren en de kozijnen in de groene kleur kunnen schilderen, maar zorg er dan wel voor dat er een kleurverschil te zien is. 

Dit kleurverschil zorgt ervoor dat je diepte creëert in je huis. JE zult zien dat de kleur groen een hele fijne en frisse uitstraling kan geven. Helemaal wanneer je graag buiten naar binnen wil halen. 

Hoe kun je nog meer bijdragen aan een buiten binnen?
Nadat je de muren hebt geschilderd kun je ook met de inrichting genoeg doen. Zorg ervoor dat je veel planten in je woning hebt staan, op die manier voel je je ook veel meer buiten dan binnen. Als je gebruik maakt van verschillende soorten planten van verschillende groottes, kun je hele leuke planten hoekjes maken in je huis.