Tuinideeën & Tips

Een terras kan al snel kaal overkomen en het gezellig maken kan best lastig zijn. Een terras moet een plek zijn die als thuiskomen voelt. Maar hoe maak je een terras gezellig, maar niet te druk. Wij hebben 4 tips om jouw terras gezelliger te maken.

Tip 1: een goede zitplek
Een goede zitplek is belangrijk voor je terras. Als je gezellig kunt zitten, wil je ook vaker gebruik maken van je terras. Als er veel ruimte op het terras is, moet je uitkijken dat je niet te kleine tuinmeubelen hebt. Een meubel moet goed bij de sfeer passen die je jouw terras wil geven. Een moderne sfeer heeft een moderne meubel nodig. Als er veel houtelementen zijn op je terras dan kun je voor een houten tuinmeubel gaan. Je terras hoeft niet heel groot te zijn, want je kan het al heel gezellig maken op een kleiner terras. Je zou voor jezelf een leuk plekje kunnen maken met een mooie tuinstoel. Een plekje waar je rustig kunt zitten om een boek te lezen.

Tip 2: voeg sfeervol licht toe
Licht kan veel invloed hebben op een terras. Veel licht kan al snel irritant zijn, dus het is belangrijk niet te veel licht te hebben of heel fel licht. Door een warme kleur licht maak je jouw terras al snel gezelliger. Sfeerverlichting hoeft niet altijd duur te zijn maar het moet er juist voor zorgen dat je vaker en langer op je terras wil nagenieten van de buitenlucht. Met een sfeervolle lamp kun je ook ‘s avonds nog lekker lang nagenieten. Lichtslingers of lampionnen kunnen jouw terras ook snel gezellig maken.

Tip 3: geef je terras zijn eigen thema
Sommige mensen houden van een hele drukke sfeer, terwijl anderen graag meer rust willen. Dit zie je vaak terug in de hoeveelheid decoratie op het terras. Het belangrijkste hierbij is dat het wel goed bij elkaar past. Zorg ervoor dat de kleuren niet met elkaar gaan vloeken, maar juist dat de kleuren elkaar aanvoelen. Hiermee zorg je ervoor dat je vaker en langer van je terras kan genieten. Het is ook leuk om voor een thema in je tuin te kiezen. Bijvoorbeeld een strandtuin of een Mediterraanse tuin.

Tip 4: voeg een vuur element toe
Een vuurtafel, een kachel of een haardvuur zijn super handig en sfeervol voor het terras.
Een vuurelement geeft niet alleen warmte af, maar heeft ook een gezellige sfeer. In de avond kan het snel afkoelen en het is jammer dat je dan weer naar binnen zou moeten gaan. Met een kachel of een vuurtafel blijft het lekker warm en kun je langer genieten van je terras.