Tuinideeën & Tips

De tuin op originele wijze inrichten? Overweeg om een tuinhuis te plaatsen! Het creëert sfeer in de tuin en is ideaal voor extra opbergruimte. Denk bijvoorbeeld aan tuinmeubels en -kussens. Hierbij is het relevant om een aantal zaken goed in de gaten te houden. Gras en Groen is een hoveniersbedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen van exclusieve tuinen en weet precies waar je op moet letten bij een tuinkantoor of houten overkapping.

Waarom een tuinhuis een verrijking is van je tuin
Zit je graag buiten? Dan is een houten bijgebouw een slimme keuze. Je bent namelijk niet afhankelijk van het weer, want bij regen zet je je tuinstoel onder de houten overkapping. Een tuinhuis is ook een aanwinst wanneer je graag beschikt over een eigen hobbyruimte of atelier. Bovendien zorg je met dit huis voor extra sfeer in je tuin. De tuin voelt prettiger aan en je hebt een plek om heerlijk tot rust te komen.

Welke voordelen biedt een tuinkantoor?
Een geïsoleerd tuinhuis is ook perfect in te zetten als tuinkantoor. Ideaal wanneer je vanuit huis werkt, maar niet continu afgeleid wilt worden door zaken die binnenshuis spelen. Je kunt er ongestoord werken in volledige afzondering en concentratie. Ga wel voor een kantoor met voldoende werkruimte en let er ook op dat je hier je internetverbinding op orde hebt. Hulp nodig bij het plaatsen of inrichten van een kantoor in de tuin? Vraag het de professionals van Gras en Groen.

Hoe zorg je voor een ongediertevrije ruimte?
Bij het ontwerpen en onderhouden van een tuinhuis, neem je ook de nodige maatregelen tegen ongedierte. Ga daarom voor een goed geïsoleerd tuinhuis om te voorkomen dat er allerlei viezigheid binnenkomt. Kit alle kieren en gaten en maak gebruik van materialen die minder aantrekkelijk zijn voor termieten of houtworm. Berg je voer voor huisdieren op in het tuinhuisje? Doe dit dan in afgesloten dozen en kratten. Muizen bestrijden is geen leuke klus en voorkomen is altijd beter dan genezen. Heb je al last van ongenode gasten? Verjaag ongedierte met de producten van Gras en Groen. Alles is diervriendelijk en niet gevaarlijk voor mensen en huisdieren.

Minimaliseer ongedierte met Gras en Groen
Ongediertebestrijding pas je toe in een geïsoleerd tuinhuis, maar ook in de tuin. Een gazon heeft namelijk vaak last van mollen, engerlingen en emelten. Ze veroorzaken de nodige schade aan je gazon en daarom is het belangrijk de nodige maatregelen te treffen. Gras en Groen heeft van alles in huis op het gebied van ongediertebestrijding en dit maakt het aantrekkelijk om je tuin en gazon zorgvuldig te onderhouden. Besteed je het liever uit? Maak een afspraak met een van de hoveniers voor structureel onderhoud van de buitenruimte.

Vragen of advies nodig? Neem contact op!
Hulp nodig bij muizen bestrijden in je tuinhuisje? Of heb je nog geen tuinhuisje, maar wil je een passend exemplaar voor in je tuin? Wat je vraag of verzoek ook is, Gras en Groen staat altijd klaar met raad en ondersteuning. Aarzel daarom niet, maar neem direct contact op en geniet op korte termijn van extra opbergruimte en een fijn rustpunt in de tuin!