Tuinideeën & Tips Uncategorized

Wil je je tuin er altijd piekfijn uit laten zien? Dan is het verstandig om daar goed gereedschap voor aan te schaffen zodat je er zeker van kunt zijn dat je tuin heel het jaar door goed onderhouden wordt.
Bepaalde apparaten zoals een bladblazer of een bosmaaier kunnen daarbij goed van pas komen. We hebben eens voor je uitgezocht wat belangrijk is om op te letten als je tuingereedschap wilt aanschaffen.

Efficiënt blad ruimen doe je zo
Als je veel bomen en struiken in en om de tuin hebt staan, heb je natuurlijk ook iedere herfst weer te maken met vallend blad. En soms ook echt heel veel. Om er dan voor te zorgen dat niet heel de tuin vol met blad blijft liggen, moet je dit opruimen.
Je kunt het blad bij elkaar harken maar zeker als het veel is, is het veel handiger een bladblazer te gebruiken. Hiermee gaat het niet alleen sneller maar kost het ook minder inspanning.

Voordelen van een bladblazer op benzine
Heb je een voorkeur voor de laatste variant? Dan is dat zeker geen slechte keuze. Het is een prima bladblazer, ook voor professioneel gebruik en waarmee je echt overal kunt komen. De bewegingsvrijheid is eindeloos dus dat maakt het apparaat ideaal.
De bladblazer op benzine is krachtig en je hebt er geen stopcontact voor nodig zodat werkelijk alle plekken in de tuin ermee bereikbaar zijn. Een bladblazer op benzine weegt wel wat maar deze kun je op je rug dragen dus dat is goed te doen. De knop om het apparaat aan te zetten zit aan de voorzijde zodat het makkelijk te bedienen is.
Er zijn veel bladblazers op benzine die ook kunnen zuigen en versnipperen dus dat is handig.

Kijk ook eens rond voor een bosmaaier
Heb je nu ook nog een apparaat nodig om gras te knippen, om onkruid te verwijderen uit de tuin of om struikjes te maaien? Dan kan een bosmaaier uitkomst bieden. Hiermee kun je goed maaien en kom je ook op stukken in de tuin waar je met een grasmaaier of snoeischaar niets kunt doen of niet goed bij kunt.

Een bosmaaier kopen doe je het handigste bij een bouwmarkt, een tuincentrum of bij een handel in tuingereedschap.

Kies de best passende bosmaaier
Het is belangrijk dat je rekening houdt met de volgende verschillen die je tussen de maaiers vindt.

  • Er zijn bosmaaiers die werken met een touwtje van nylon. Hiermee wordt het lange gras of onkruid gemaaid en kun jij het touw vervangen als het oude versleten is.
  • Er zijn daarnaast bosmaaiers die werken met een ronddraaiend mes. Ook hiermee kun je lang gras maaien maar ook kleine struikjes kortwieken.

Ons advies: bekijk waarvoor je de bosmaaier wilt gebruiken voordat je er eentje aanschaft. Alle types zijn goed maar zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en er veel plezier van hebt.

Zo wordt ook jouw tuin weer om door een ringetje te halen.