Tuinideeën & Tips

Je ziet het momenteel veel: mensen die een veranda kopen en deze als extra kamer gebruiken. Dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt in een veranda heerlijk zitten en eten met vrienden, je kunt er bordspelletjes doen en verjaardagen vieren, ook in de winter. Maar alleen een veranda kopen en deze (laten) plaatsen is natuurlijk niet genoeg. Je zult deze ook mooi moeten inrichten, anders zul je er maar weinig gebruik van maken. Maar hoe richt je een veranda mooi in?

Maak een fijne plek van jouw veranda
Je persoonlijke smaak is hierbij, natuurlijk, doorslaggevend. Maar we kunnen je wel enkele tips geven.

Zorg voor comfortabel meubilair
Wil je je veranda gaan gebruiken om heerlijk met het hele gezin tot in de late uurtjes buiten te kunnen zitten? Dan is het van belang dat je er in ieder geval voor zorgt dat iedereen comfortabel kan zitten. Kies je daarbij voor een loungebank of juist voor een hoge set? Dat is helemaal aan jou.

Leg iets op de vloer
De fout die veel mensen maken is dat ze de veranda gewoon op de bestaande tegels plaatsen. De fout hierin is dat deze tegels nu niet bepaald een gevoel van warmte afgeven. De tip is hier: leg een mooi woonkleed op de tegels óf kies er zelfs voor om met, bijvoorbeeld, vlonderdelen, een iets verhoogde vloer in de veranda te plaatsen.

Kies goede zonwering
In een veranda kan het, zeker in de zomer, flink warm worden. Je zult er dan minder gebruik van maken dan je eigenlijk zou willen. En dus is het slim om, al bij het bestellen van jouw veranda, te kijken naar de zonwering die kan worden aangebracht.

Sluit de veranda af of juist niet
Wil je deze extra kamer ook in de koudste winter goed kunnen gebruiken, dan is het wel verstandig om deze te kunnen afsluiten door middel  van schuifdeuren. Deze deuren kunnen in de zomer fijn open blijven en in de winter kunnen ze veel koude buitenhouden.

Kleed je veranda leuk aan
Je zult je ergens pas thuis voelen als het voelt als thuis. En dus is het een goed idee om je veranda leuk aan te kleden. Kies voor mooie accessoires en planten zodat je je er echt prettig gaat voelen.

Ook een carport is een goede aanschaf
Wanneer je geen veranda wilt of er al een hebt en nog ruimte over hebt aan de zijkant van je huis, dan is een carport een goede aanschaf. Een carport beschermt je auto tegen allerlei weersinvloeden, vogeluitwerpselen en bladeren van de bomen in de buurt. Je kunt er ook je containers plaatsen en, als je een carport kiest die ruim genoeg is, zelfs ook nog je fiets of brommer. Een carport kopen is, online, zo geregeld. Tenminste, als je weet wat je wilt. Want er is enorm veel keuze in materialen en afmetingen. Twijfel je of kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van jouw perfecte carport? Dan kun je een afspraak maken voor een bezoek aan de showroom.