Tuinideeën & Tips

Dat er een hoop mogelijk is binnen je tuin, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Neem maar eens een kijkje binnen onze blog om te zien wat er zoal mogelijk is en hoe je dit kunt aanpakken. Je tuin is de mooiste plek rondom je woning. Het is je eigen plekje buiten. In de lente en de zomer spendeer je hier veel tijd. Hier kom je even tot jezelf, maar het is ook een plek waar bijvoorbeeld je kinderen buiten spelen of waar je jouw plantjes bij houdt. Een tuin is veelzijdig. Dat houdt ook in dat er een hoop mogelijk is. Zo kun je bijvoorbeeld sierbestrating kopen. Zoek je manieren om je tuin op te fleuren? Lees dan snel verder.

Nieuwe schutting
Als je tuin omgeven wordt door een schutting, heeft dit een grote impact op de algehele uitstraling van je tuin. Schuttingen zijn essentieel voor de look, terwijl ze je ook privacy bieden achter in je tuin. Als je jouw tuin een nieuw elan wilt geven, kun je er voor kiezen om een geheel nieuwe schutting te laten plaatsen. Dit zal de gehele look van je tuin veranderen. Hierbij heb je de keuze uit verschillende soorten schuttingen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten schutting, maar ook een kunststof of een metalen schutting behoort tot de mogelijkheden. Ook zijn er een hoop mogelijkheden op het gebied van kleur. Zo fleur je jouw tuin op.

Sierbestrating
Ben je klaar met die standaard bestrating, die saaie stenen die er nu liggen? In dat geval is sierbestrating een uitstekende optie. Het mooie hieraan is dat je een hoop keuze hebt. Zo kan er onder meer gekozen worden voor keramische tegels, terrastegels, muurelementen, luxe tuintegels en nog heel veel meer. Sierbestrating heeft een enorme invloed op de uitstraling van je tuin en is hierdoor een uitstekende manier om je tuin nog wat meer op te fleuren.

Nieuwe planten
We doen allemaal zo ons eigen ding met de tuin. Bij de één ligt het vol sierbestrating en is er een terras, terwijl bij de ander de focus ligt op planten. Misschien is bij jou wel het tweede het geval. In de tuin werken, bezig zijn met je plantjes, is een ontzettend leuke bezigheid. Je bent trots op de planten die je hebt laten groeien, maar tegelijkertijd kun je het tijd vinden voor wat anders. Nieuwe planten veranderen de hele look van je tuin. Bovendien fleurt je tuin er helemaal van op. Nieuwe planten staan op een ongeëvenaarde manier in bloei. Daarom is dit één van de beste manieren om je tuin op te fleuren.

Tuinkas
Nog een unieke nieuwe toevoeging aan je tuin is een tuinkas. Vaak wordt hierbij gedacht dat kassen alleen in grote formaten verkrijgbaar zijn, maar dat is dus niet zo. Er zijn ook compacte tuinkassen te vinden die prima in je tuin passen. Het leuke aan een tuinkas is dat je zelf kunt bepalen wat je hier in laat groeien. Veel mensen kiezen voor allerlei planten, maar je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om hierin je eigen kruiden te laten groeien. Basilicum, marjolein, tijm, oregano, gember, rozemarijn, munt, peterselie, venkel en nog veel meer. Je kunt deze heerlijke kruiden allen laten groeien in je tuin dankzij een tuinkas.