Heesters

Op zoek naar geurende planten? Dan is de Skimmia japonica ‘Rubella’ een echte aanrader. Als de Skimmia in maart/april in bloei staat verspreid deze een heerlijke geur in de wijde omgeving. Niet alleen de geur van deze groenblijvende heester is een reden voor aanplant. Ook de karmozijnrode bloemknoppen die in het najaar tuinen en kerststukjes opsieren zijn een goede reden. De Skimmia is in de winter groen en groeit op schaduwrijke plaatsen.

Snoei
Niet echt noodzakelijk. Skimmia is een trage groeier. De plant wordt uit zichzelf niet al te groot. Indien je toch wilt snoeien doe dit dan met een snoeischaar. Haal de langste scheuten weg vlak boven een blad.

Vermeerderen
De Skimmia laat zich o.a. makkelijk vermeerderen middels afleggen.

Combineren met

  • Cornus mas (Gele kornoelje)
  • Weigelia (Weigelia)
  • Geranium

Populaire soorten

  • Skimmia japonica ‘Kew White’
  • Skimmia japonica ‘Nymans’
  • Skimmia japonica ‘Rubella’

Skimmia_0004

Skimmia Reevesiana: Zoek je naar een aparte minder bekende Skimmia soort kies dan voor de hier links afgebeelde Skimmia Reevesiana met zijn enorme bessen! Het is een ondersoort van de Skimmia japonica. De Skimmia Reevesiana is hermafrodiet.

Maak van De Skimmia japonica ‘Rubella’ eens een heggetje langs bijvoorbeeld een paadje. Je krijgt dan een wintergroen heggetje, die in het najaar karmozijnrode bloemknoppen geeft en vervolgens witte bloemen in maart/april. En als bonus de heerlijke geur en weinig tot nooit snoeien.

Latijnse naam: SkimmiaStandplaats licht: Schaduw
Nederlandse naam: SkimmiaStandplaats vocht: Normaal/vochtig
Plantgroep: Heester/struikGrondsoort: Humusrijk
Bloemkleur: WitWintergroen: Ja
Bloei: Maart/aprilWinterhard: Ja
Planthoogte: 80 tot 100cmAantal per M²: 2 tot 5