Misschien bent u ook de gelukkige bezitter van een spaghettipompoen, of hebt u er 1 kunnen kopen, maar weet u niet wat u er mee kunt.
Hier volgt wat meer uitleg
Ze hebben behalve de soort Stripetti niet veel sierwaarde. Om te eten zijn ze juist iets heel aparts.
Een aantal soorten zijn:
- Small Wonder, kan groen en oranje gegeten worden
- Vegetable Spaghetti
- Vermicelli F1
- Pasta F1
- White Fall F1
Hoe maakt u ze klaar
- Was ze met schil en al, niet in snijden of prikken. Met schuursponsje gaat dit prima.
- Kook ze een half uur in water zonder zout.
- Intussen maakt u een pastasaus, bv met gehakt, tomaat en uien, wat u gewend bent bij spaghetti.
- Als hij gaar is dwars door midden snijden, en met lepel de zaden eruit halen. Die kunnen ook niet meer gegeten worden.
- Op het bord met een vork de slierten eruit halen, de schil blijft dan heel, dit komt de smaak ten goede.
- Serveer met saus naar wens. Tip: erg lekker en snel klaar met mix voor Hollandse gehaktschotel.
Blijft er vruchtvlees over, bewaar dat dan en gebruik het gekoeld als salade.