Onkruid

Straatgras wordt ook wel tuintjesgras genoemd. De één jarige plant valt onder de zaadonkruiden. Deze laagblijvende plant bereikt een maximale hoogte van 3 cm. Straatgras groeit in een soort polletjes die razendsnel in bloei kunnen komen. Straatgras komt wereldwijd voor.

Standplaats
Straatgras geeft de voorkeur aan licht vochtige grond. De plant groeit op de meest onmogelijke plaatsen zoals tussen de voegen van bestrating. Ook in het gazon komt regelmatig straatgras voor wat een lelijk gezicht is daar de kleur van straatgras veel lichter is dan het gras van gazonmengsels.

Bestrijding
Bestrijding van straatgras in borders kan middels wieden of schoffelen. Tussen bestrating en half verhardingen kan je straatgras best bestrijden met een chemisch bestrijdingsmiddel. Indien straatgras in het gazon voorkomt wordt het ingewikkelder. Verwijder deze polletjes liefst met de hand. Pas indien het gazon te groot is om met de hand het straatgras te verwijderen kan je eens proberen het gazon lang te laten groeien (10cm) en vervolgens kort maaien. Herhaal dit twee keer en de kans is groot dat het straatgras zal verdwijnen.