Tuinideeën & Tips

Zit jij graag buiten op het terras van je tuin en wil je het gezellig maken? Lees dan gauw verder, want hier ontdek je hoe je met een aantal eenvoudige ingrepen snel meer sfeer aanbrengt. Doe inspiratie op met onze tips en tover jouw tuin om tot een paradijsje. Door het toepassen van onderstaande ideeën creëer je een fijne plek voor jezelf en je gezin. De leuke aankleding zal bovendien bijdragen aan het nodige plezier tijdens een barbecue of tuinfeestje.

1. De basis: zitjes
Genieten van je terras begint met het neerzetten van comfortabele zitgelegenheid. Kies voor een mix van tuinstoelen, banken en krukjes. Leg her en der vrolijk bedrukte kussentjes in de zitjes neer. Denk ook aan een ligstoel of het ophangen van een hangmat om heerlijk in te relaxen. Ga voor een trendy look en maak een loungebank van pallets. Zo’n palletbank kun je prachtig aankleden met zeer speciale palletkussens, bijvoorbeeld met een vintage print of oriëntaals design. Met dergelijke kussens kun je zelfs op de grond een fraaie loungeplek maken!

2. De vloer
De vloer is misschien iets wat je gauw over het hoofd ziet op je terras. Er zijn echter volop mogelijkheden om deze een stijlvolle uitstraling te geven. Leg bijvoorbeeld een trendy buitenkleed op de grond. Op dit gebied zijn er onder meer prachtige oosterse exemplaren verkrijgbaar. Zo’n gaaf buiten vloerkleed of tapijtje is lekker kleurrijk. Je kunt kiezen uit vele vormen en formaten. Een groot Perzisch kleed staat erg mooi bij je tuinset. Combineer het met meerdere kleine buitentapijten en creëer zo gezellige hoekjes in je tuin.

3. De tafel
Een leuke tafel is een onmisbaar element van de inrichting van je terras. Het is vaak een belangrijk middelpunt waar je bij ontmoetingen met je familie en kennissen omheen zit. Die tafel maak je gezellig met een vrolijk tafelkleed, een vaas met bloemen en een sfeervol windlicht. Kale hoeken op je terras fleur je op met een hippe bijzettafel, een oosterse koffietafel of plantentafeltjes. Deze kleed je verder aan met planten en andere woonaccessoires.

4. Tuinlampen
Voor de gezelligheid is het met name in de avonden erg leuk om tuinverlichting te hebben. Zet een aantal lampen langs de rand van het terras, hang lampionnen op of installeer een vuurkorf. Ook kun je denken aan fakkels, windlichten en een slinger met lampjes. Deze sfeermakers zorgen ervoor dat je zelfs na het ondergaan van de zon nog urenlang buiten wilt zitten.

5. Bakken met planten
Plantenbakken met bloeiende planten, siergrassen of kleine struiken zorgen ook voor een fijne sfeer in je tuin. Ze zijn heel decoratief en er is volop keus, zowel qua kleur als vormgeving. Zet bijvoorbeeld een aantal potten met viooltjes of Franse geraniums op de grond bij elkaar neer. Maak een stilleven van kleine en grote planten met een schattig tuinbeeld. Of kies voor een grote plantenbak met een kleine olijfboom of een fleurige hortensia. Bakken met pampasgras of palmboompjes zijn ook erg stijlvol. Tot slot is het erg mooi om plantenbakken aan je schutting of een muur te bevestigen.