Tuinontwerp cursus

Nu duidelijk geworden is hoe de basis van de tuin zal worden, kan ik de vlakken weghalen en beginnen met het creëren van paden. Eigenlijk zie je dat het gazon en de borders op deze manier van ontwerpen vanzelf zullen ontstaan.

Cursus_tuinontwerp_tuinontwerpen_0019

De paden in deze tuin gebruik ik niet alleen uit praktische overweging om van A naar B te komen maar ook voor zichtlijnen waar ik straks meer over uitleg. Tevens zie je nu de terrassen en paden ingekleurd zijn dat het gazon volledig omsloten is wat een groot voordeel is als er kinderen in de tuin spelen.

Cursus_tuinontwerp_tuinontwerpen_0020

Op onderstaande illustratie heb ik het ornament ingetekend en om de terrassen een buxus heggetje. Het buxus heggetje mag echter ook vervangen worden voor een smalle border met bloeiende planten. Het gaat mij niet om het heggetje zelf maar om het effect wat je ermee bereikt. Erg vaak zie je dat terrassen direct overgaan in het gazon wat weinig “spannend”? is. Door tussen een terras en gazon een heggetje of border te maken wordt de tuin spannender waardoor je blik verder de tuin ingaat en de tuin dieper lijkt. Zorg ervoor dat het heggetje niet lager is dan 15cm en niet hoger dan kniehoogte.

Cursus_tuinontwerp_tuinontwerpen_0021