Tuinontwerp cursus

Niet alleen de rondingen, de heggetjes en het ornament zorgen in deze tuin voor een dieptewerking ook de paden dragen hier hun steentje bij. De truc van een goed tuinontwerp is om ervoor te zorgen dat de tuin vanuit de terrassen maar ook vanuit de woning aantrekkelijk is om naar te kijken. In dit tuinontwerp zitten meer lijnen dan dat je op het eerste gezicht zult verwachten. Ik zal ze hieronder allemaal uitleggen.

Vanuit de woonkamer (A) heb je door het ronde terras bij de openslaande deuren een wijde blik naar buiten wat ik met de rode lijnen aangeef.

Vanuit de woonkamer (A) creëer je door het ornament (B) en het pad een diepte wat extra versterkt word door de buxus haagjes die als een trechter zullen werken.

Vanaf het terras (A) heb je dezelfde zichtlijn naar het ornament (B), maar door het pad naar de achterdeur creëer je een tweede zichtlijn. De fout die de meeste mensen hier maken is dat deze zichtlijn “doodloopt”. Aan het einde van dit pad (C) zet je om dit te voorkomen bijvoorbeeld een bloembak zodat ook hier je aandacht getrokken wordt.