Tuinontwerp cursus

Met het tweede terras kan je nog een extra truc uithalen. Plaats een ronde tafel op dit terras en schuif deze gedurende de periode dat je er geen gebruik van maakt precies in het midden van de cirkel. Plaats op de tafel een mooi bloemstuk en je zal zien dat de tuin hierdoor extra groot lijkt. Tevens nodigt het terras erg uit om naar toe te gaan. Ook vanaf dit terras hebben we twee zichtlijnen. De eerste loopt vanaf het terras (A) naar het ornament (B). De tweede zichtlijn loopt vanaf het terras (A) naar de garage (C). Ook hier dien je weer te voorkomen dat de zichtlijn doodloopt. Voorkom dit door bijvoorbeeld de deur te voorzien van glas in lood of plant aan weerszijden van de deur een mooie bloeiende plant.

Tevens heb je vanaf het zonneterras (A) weer de wijde blik over de gehele tuin zoals aangeduid op onderstaande illustratie.

Zoals je ziet kan je in een betrekkelijk kleine tuin nog erg veel tuinwensen kwijt en deze ook nog eens zo rangschikken dat de tuin aantrekkelijk is om naar te kijken.