Tuinontwerp cursus

En weer gaan we nog geen rekening houden met de beschikbare ruimte in de tuin en het beschikbare budget. Geloof me het is de meest gemaakte fout om je nu al met dit soort dingen bezig te houden. Iedere gebruiker van de nieuwe tuin zal nu afzonderlijk van elkaar een lijst moeten maken van wat hij of zij het liefst in de tuin zou willen hebben. De meeste wensen zullen al aangetroffen worden in je collage. Dit moet je alleen niet weerhouden om het ook in je lijst op te nemen. Zeker als je met meerdere mensen van dezelfde tuin wilt gaan genieten is het handig om een wensenlijst op volgorde van belangrijkheid te maken. Om het makkelijk te maken en te zorgen dat je niets vergeet heb ik een lijst gemaakt met de meest voorkomende tuinwensen.

Print deze tuinwensenlijst uit en vul hem in.

Gebruiksaanwijzing
Vul eerst de Ja/Nee vakjes in zonder direct de prioriteit aan te geven. Spreekt bijvoorbeeld een terras van steen je aan en een terras van hout ook kruis dan bij beiden het vakje Ja aan. Als alle vakjes aangekruist zijn dan begin je weer bovenaan en ga je het eerst bij de Ja antwoorden de prioriteit aangeven.
 
Prioriteit aangeven
1= Heel belangrijk
5= Hoeft niet perse

Als dit klaar is ga je ook bij de Nee antwoorden een prioriteit aangeven. Dit klinkt vreemd maar dit kan heel makkelijk zijn als je met meerdere mensen bent en je concessies moet doen.

Prioriteit aangeven
1= Absoluut niet
5= Eventueel wel.