Tuinontwerp cursus

Nu je weet in welke vormen je de tuin gaat ontwerpen pakken we de schets er bij die we in stap 5 (vlakken bepalen) gemaakt hebben. Teken nu met de gewenste vormen over de reeds gemaakte vlakken heen. Zoals op het eerste voorbeeld heb ik voor cirkels gekozen. Het voordeel van het werken op deze manier is dat het ontwerp vrijwel vanzelf zal ontstaan.

Op de linker afbeelding de zwarte cirkels over de eerder gemaakte vlakken. Op de rechter afbeelding heb ik de vlakken weggehaald en een pad toegevoegd naar de schuurdeur.

De linker tekening heb ik ingekleurd waardoor er meer duidelijkheid ontstaat. Rechts is het tuinontwerp ingevuld met beplanting.

Op deze manier heb je op een eenvoudige wijze een tuinontwerp gemaakt. In de volgende stappen ga ik wat uitleggen om meer of juist minder diepte in de tuin te brengen, het werken met zichtlijnen en geef ik tips en trucs om er echt iets bijzonders van te maken.