Tuinideeën & Tips

De lente is begonnen en voor veel mensen is dat het moment om weer met de achtertuin aan de slag te gaan. Op de mooie lentedagen is het heerlijk om in de tuin te zitten, met de kinderen te spelen in de buitenlucht of in de avond de barbecue aan te zetten. Op die manier wordt de tuin een verlengstuk van je woning waar je helemaal tot rust kunt komen. Om je tuin helemaal klaar voor de zomer te maken, is het aan te raden om goed na te denken over de inrichting van je tuin. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je tuin een mooie upgrade te geven, zonder dat je de hele tuin opnieuw moet gaan aanleggen. Wij zetten een aantal unieke manieren om je tuin te upgraden op een rij.

Kies voor kleur
Kleur in je tuin geeft een hele nieuwe, frisse uitstraling aan je tuin. Het toevoegen van kleur biedt een aantal mooie voordelen. Zo kun je zelf de kleuren kiezen waar jij een goed gevoel bij hebt, en die gebruiken in de tuin. Daarnaast kun je kleuren makkelijk laten terugkomen op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde bloemen, tuinmeubelen of accessoires in de tuin. Door de kleuren op elkaar af te stemmen maak je van de hele tuin nog meer een geheel.

Foto’s en afbeeldingen gebruiken
Wie denkt dat foto’s en afbeeldingen alleen voor binnen zijn, heeft het mis. Een afbeelding kan ook in de tuin een hele mooie toevoeging zijn. Heb je achter in de tuin een mooie overkapping staan die wel een upgrade kan gebruiken? Kijk dan eens voor een mooie ingelijste afbeelding. Afbeeldingen en foto’s kun je op verschillende ondergronden laten drukken, zoals hout, linnen, metaal of een foto op canvas. Verschillende van deze type foto’s zijn ook geschikt voor buiten in de tuin, omdat het materiaal geschikt is om te laten hangen in verschillende weersomstandigheden. Daarnaast is het leuk om foto’s die je binnen hebt hangen, te combineren met foto’s buiten? Denk bijvoorbeeld aan een mooie hexagon foto in je huiskamer, en een variant van die foto als canvasfoto buiten onder de overkapping hebt hangen! Het kan precies de upgrade zijn die jouw tuin nodig heeft.

Decoratie in de tuin
Net zoals je een woonkamer kunt decoreren, zo kun je ook een tuin decoreren. Accessoires in de achtertuin zijn een unieke manier om je tuin een mooie upgrade te geven. Accessoires voor in de tuin zijn er in allerlei soorten en maten. Bekende voorbeelden zijn bijvoorbeeld een bankje in de tuin, een plantenbak met wat mooie bloemen er in, tuinverlichting aan de schutting of andere accessoires. Een tuin zonder accessoires voelt al snel vrij leeg of kaal aan, en dat gevoel kun je met een aantal simpele decoratie accessoires makkelijk wegnemen. Bijkomend voordeel is dat een dergelijke upgrade niet duur hoeft te zijn. Je kunt bij vrijwel elke bouwmarkt decoratie voor in de tuin kopen tegen elk budget. Een leuke aankleding hoeft niet moeilijk of duur te zijn!

Dus ben jij van plan om veel tijd in je tuin door te brengen komende maanden, kijk dan goed wat jij kunt doen om je tuin nog mooier, leuker en gezelliger te maken. Veel succes!