Heesters

De Viburnum bodnantense ‘Dawn’ noemen we in het Nederlands Viburnum. Je moet wel een ontzettende hekel hebben aan zachtroze om niet van deze heester te houden. De Viburnum bodnantense ‘Dawn’ bloeit met heerlijk geurende zachtroze bloemen vanaf december tot ver in maart ongeacht eventuele strenge vorst. De bloemen verschijnen dus aan de kale takken waardoor de schitterende bloemen erg opvallen. Ze hangen in trosjes van 6 tot 8 bloemen bij elkaar. Niet alleen omdat de Viburnum bodnantense ‘Dawn’ op het kale hout bloeit vallen de bloemen op maar ook omdat de bloeiperiode bijna uniek te noemen is. Deze langzame groeier is met een maximale hoogte van ongeveer 300cm zeer geschikt voor mensen die bedeeld zijn met een kleine tuin. In het voorjaar verschijnt het kleine eivormige tot lancetvormige blad wat lichtgroen van kleur is. De mooiste bloemen verkrijg je door de Viburnum bodnantense ‘Dawn’ op een zonnige en goed doorlatende humusrijke plaats te planten.

Snoeien
Als je de Viburnum bodnantense ‘Dawn’ al zou willen snoeien doe dit dan na de bloei maar beter is het om niet te snoeien. De sierheester heeft een mooie habitas en mijn persoonlijke mening is dat als het nodig is om een Viburnum bodnantense ‘Dawn’ te snoeien dat de heester op een verkeerde plaats aangeplant is.

Vermeerderen
De Viburnum bodnantense ‘Dawn’ is niet de makkelijkste sierheester om te vermeerderen. Je het beste vermeerderen middels het nemen van een houtstek of afleggen al moet je wel het nodige geduld hebben.

Combineren met

  • Camelia
  • Viburnum Tinus (Sneeuwbal)
  • Skimmia Reevesiana