Tuinideeën & Tips

Als je kinderen hebt, ken je vast wel de zandbak! Het is een plek waar kinderen kunnen spelen en zich in het zand begraven, kastelen bouwen of kuilen graven. Als je een kleine tuin hebt of mega grote en je kinderen er graag in ziet spelen, waarom bouw je dan geen zandbak? Of koop deze online bij De expert Wooninformatie.nl.

DIY zandbak bouwen
Voor het eigenhandig bouwen van een zandbak in de tuin heb je niet heel veel nodig, behalve een handige harrie. Ga voor een grote houten kist en vul deze met zand. Een sterke en duurzame houten kist of krat van ongeveer 100 bij 100 centimeter is prima voor één kind. Je kunt hem ook laten maken van andere materialen zoals ijzer of kunststof. Maak een houten frame van houten planken of bielzen. Leg wat stenen op de bodem, om de bodem stevigheid te geven. Je kunt ook andere materialen gebruiken, zoals kiezels, aarde, enz… voor op de bodem. Vul vervolgens de bak met zand en voila je hebt een zandbak. Wil je de zandbak verplaatsbaar maken, maak met hout of touw handvaten aan de zijkant.

De Ladanas zandbak
Ben je niet zo van het zelf bouwen van een zandbak? Geen probleem! Een ladanas zandbak is vergelijkbaar met een gewone zandbak, maar met een paar afwijkingen ten opzichte van de traditionele zandbak. Deze vierkante, grenen houten zandbak voor kinderen heeft twee opklapbare zitbanken waarmee je de zandbak volledig kunt afsluiten. De zandbak is gemaakt van hoogwaardig grenenhout en de randen van de planken zijn afgerond. Het oppervlak is geschaafd, gepolijst en geïmpregneerd met een ecologisch middel dat voldoet aan de norm EN71-3-Speelgoedverf.

Paradiso Toys zandbak
Wie jonge kinderen heeft, zal genieten van de vele mogelijkheden die een Paradiso Toys zandbak biedt. Deze schelpvormige zandbak vouw je zomaar op om het zand te beschermen tegen natuurelementen, dieren en schade . Door de verbonden zijkanten kun je aan de ene kant een zandbak creëren met aan de andere kant een kleine zwemruimte.

AXI Kelly zandbak
Met deze zandbak geef je de kinderen de perfecte manier om kennis te maken met het spelen in de tuin in de zandbak! Deze duurzame zandbak is gemaakt van stabiel en FSC-hout. Daarnaast kun je de zandbak afdekken met een afdekzeil en gronddoek, waardoor het zand veilig en schoon blijft. Maar houd er wel rekening mee dat dit een grotere zandbak is in vergelijking met vele anderen. Een zandbak met meerdere doeleinden namelijk; als zwembad, zandbak en opbergruimte. Geef je kind een veilige en leuke omgeving om in te spelen terwijl jij lekker in de tuin kunt zitten genieten van het weer!