Tuinideeën & Tips

Nu de zomer is aangebroken, kunnen we volop genieten van onze tuin. Als het weer het toelaat, is er niets heerlijker dan de hele dag buiten doorbrengen. En hoe fijn is het om dan een plekje in je tuin te hebben waar je lekker kunt zitten? Of het nu alleen is om een boek te lezen, een hapje te eten, een spelletje te spelen of vrienden uit te nodigen voor een borrel; dit zijn de zaken waar je aan moet denken als je jouw droomterras werkelijkheid wilt maken.

Een fijn tuinset
Heb jij nog steeds dat uitklapsetje in het tuinhuisje staan? Het is prima voor wanneer je gaat kamperen, maar in je eigen tuin loont het zeker om een wat sfeervoller set neer te zetten. Investeer daarom in een mooie en duurzame tafel voor in de tuin, samen met bijpassende stoelen. Leg ook eventueel wat lekkere tuinkussens op die stoelen, maar vergeet niet om ze ’s nachts naar binnen te halen.

Dek de boel af
Een veranda is natuurlijk ideaal! Op die manier kun je altijd buiten zitten, zelfs als het regent. Voor degenen die geen veranda hebben, is het mogelijk om hun terras te bedekken met een pergola of een schaduwdoek. Hiermee ben je niet beschermd tegen de regen, maar wel tegen de felle zomerzon.

Zorg dat je er ook ‘s avonds lekker kan zitten
Zomeravonden zijn heerlijk, vooral wanneer je tot laat buiten kunt blijven zitten. Investeer daarom in goede buitenverlichting. Veel buitenverlichting kan ook worden ingesteld met een timer, zodat de lampen automatisch aangaan bij schemering. Zorg ook voor bijvoorbeeld een muggenkaars, aangezien insecten een vervelend probleem kunnen vormen zodra het donker wordt. Bovendien kan het ’s avonds in de zomer behoorlijk afkoelen. Een buitenkachel is een goed idee! Je kunt heaters aanschaffen, maar dan heb je wel een aansluitpunt nodig en ze verbruiken ook veel stroom. Een buitenkachel op hout is dan een beter idee, mits je uiteraard voorzichtig bent. Hoe gezellig is het immers om ’s avonds met z’n allen rond het vuur te zitten? Richt je tuin daarom goed in!