Tuinideeën & Tips

Geniet je ook zo van het buitenleven in de zomermaanden? Niets is fijner dan volledig tot rust komen na een lange werkdag, je kinderen te zien spelen in de weekenden, enzovoorts. Wat doe jij momenteel al, om het maximale uit de tuin te halen? Er zijn verschillende stappen te zetten. Overweeg bijvoorbeeld de aankoop van een nieuwe tuinset, wanneer je huidige tuinset versleten raakt. Zeker een houten tuinset is na verloop van tijd aan vervanging toe; het hout kan gaan rotten of aangetast worden door bijvoorbeeld houtworm. Naast de aanschaf van een nieuwe tuinset, kan het leuk zijn een deel van het terras te vervangen voor een extra border. Gebruik deze border als moestuin, waarmee je jouw kinderen meer leert over de wijze waarop de verschillende soorten groenten en fruit groeien. In dit artikel lees je meer over het slim opknappen van je tuin.

Kies voor een nieuwe tuinset op het terras
Bij de aanschaf van een nieuwe tuinset voor 4 personen, 6 personen of zelfs 8 personen heb je tegenwoordig keuze uit tal van verschillende modellen. Ook verschillen de tuinsets van elkaar in het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Kies je voor een authentieke houten tuinset, of ga je voor tuinmeubelen van kunststof of aluminium? Onder meer wicker heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Dit materiaal blijft lang mooi en heeft maar weinig onderhoud nodig. Het is voldoende om de tuinmeubelen regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Dat geldt overigens ook voor de tuinsets van bijvoorbeeld aluminium. Houten tuinmeubelen zou je periodiek opnieuw moeten lakken.

Tip: kleed het terras op gezellige wijze aan met enkele bloempotten en bijvoorbeeld een bijpassend buitenkleed.

Voorzie de tuin van een extra border 
Zoals eerder aangehaald werd kan het leuk zijn de tuin van een extra border te voorzien. Haal enkele tegels van het terras weg en bouw de border vervolgens zelf op met stapelstenen. Je hoeft geen hovenier te zijn om een nieuwe border te creëren! Vul de border met tuinaarde en plant deze vervolgens aan met heesters, groenteplanten, verschillende verse kruiden, enzovoorts. Kies bij voorkeur voor planten en struiken die wintergroen zijn. Zo geniet je ook in de winter van deze nieuwe border.

Tip: licht bepaalde struiken uit, door hier een moderne led spot voor buiten onder te plaatsen. Er zijn tegenwoordig verschillende verlichtingssystemen voor tuinen te vinden, welke je eenvoudig zelf aansluit.